Over ons

Mariët Mocking

Rixt Kemker

Wij zijn Mariët Mocking en Rixt Kemker. Na jaren voor grote decorbedrijven te hebben gewerkt, startten we in 2005 ons eigen ontwerpbureau Këx. Omdat we geloven dat een goed ontwerp alleen werkt als het praktisch uitvoerbaar is. Ontwerp en uitvoering in één hand. Bij Këx is ontwerp en uitvoering één proces, het één kan niet zonder het ander en beide disciplines beïnvloeden elkaar wederzijds.

We geloven ook in de kracht van slim samenwerken. Daarom voeren we Këx vanuit Vechtclub XL, de creatieve en duurzame broedplaats van Utrecht. Nog iedere dag raken we geïnspireerd door de samenwerking met andere creatieve bedrijven en zelfstandigen uit de Vechtclub.

We ontwerpen en maken decors, props en illustraties. En meer. We maken ideeën tastbaar. Alle ideeën zijn te vermaken tot iets dat je vast kunt pakken. Het is voor ons niet belangrijk hoe concreet je idee is. We denken met je mee, waar je ook staat in je denkproces. We gaan daarbij uit van jouw boodschap en sluiten aan bij de beeldtaal van jouw organisatie. We werken snel en communiceren helder en direct.

Nieuwsgierig?
Kom langs in restaurant De Klub voor een killer cappuccino en laten we kennismaken.