Beeldengroep ‘Come as you are’ in Leidse Schouwburg

Schenking van Bunker Theaterzaken ter gelegenheid van het 40 jarig Leids Cabaret Festival aan de Leidse Schouwburg

 

Polystyreen, epoxy, PU lak

Ontwerp & Uitvoering

In opdracht van Bunker Theaterzaken

 

Het verhaal van de beeldenserie:

Ja! Een avond naar het theater. De voorstellingen bekijken. Achterover in je stoel. Ontspannen. Even een blik op je iPhone. Een kuch. Zin om iets te drinken? Nee, in de pauze. Ontspannen. Lachen. Verbazen. Irriteren. Heerlijk onderuit zakken in je zachte stoel in de zaal. Kijken naar degene in het volglicht. Niemand die jou ziet. Of toch wel?

Wat ziet de artiest eigenlijk als hij de zaal in kijkt?

Een groot zwart gat? Gezichten achter oplichtende beeldschermen. Hij ziet je wel, hij ziet je niet. Toch weet hij dat je er bent, en hoe je er bent.

Die beelden zijn vastgelegd in de serie ‘Come as you are’.

De Blije Hond – Heeft zich ontzettend verheugd op deze avond. Is enthousiast en vindt álles leuk, bij voorbaat al.

Het Hardwerkende Varken – komt net van z’n werk, zit met z’n hoofd bij andere dingen (nog), zit op z’n mobiel te kijken, heeft niet door dat z’n beeldschermpje super irritant is voor degene(n) op het toneel.  Zit er eigenlijk voor zijn vrouw.

De Vogel Op Hoge Poten – Type ‘ik-weet-niet-wat-ik-hier-van-moet-verwachten’.Vat iets al snel te persoonlijk op. Grote kans dat deze vogel halverwege de voorstelling op hoge poten weg beent. Wil het liefst dat anderen er ook niet van genieten.

De Haai – Zit op het puntje van zijn stoel, klaar om aan te vallen, kritisch, té kritisch.

Het Luie Konijn – zit onderuit gezakt, heeft niet door dat het live is, alsof ie voor de tv zit, eet snoepjes met knisperende papiertjes.